Aalto-keskus matkailijan silmin -tiekarttatyöpaja

25.4.2023 12:00

Seinäjoen kaupunginteatteri, ylälämpiö, 2.krs

Alvar Aalto kiinnostaa, inspiroi ja innostaa. Seinäjoen Aalto-keskus on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kokonaisuus, mutta näemmekö sen itse? Osaammeko hyödyntää ja tarjota vierailijoille parhaan mahdollisen kokemuksen? 

Tule visioimaan yhdessä!

Kaikille avoimessa työpajassa käydään läpi Aalto-keskuksen kohteiden edellytykset niin kotimaisten kuin kansainvälisten matkailijoiden palveluista, käytettävyydestä ja saavutettavuudesta – mitä pitää vielä tehdä ja kuka niistä vastaa ja milloin pitää olla valmista. Suunnitelmissa oleva Aalto Visitor Center (AVC) on osa työpajaa, mutta kokonaisuudessa tarkastellaan koko Aalto-keskusta.

Työpajan tavoitteena on keskinäisen yhteistyön, tuntemisen, osallistamisen ja osuvien kysymysten avulla löytää into yhteiseen toimintaan ja sitä helpottaviin työkaluihin.

outiraatikainen2022C2A9hennihyvarinen9o0a0310.jpg (5.54 MB)

Työpajan fasilitoinnista vastaa liikkeenjohdon konsultti, arkkitehti & MBA Outi Raatikainen Pink Eminence Oy:stä. Eteläpohjalaislähtöinen Raatikainen on luovien kulttuurisidonnaisten alojen erityisasiantuntija, jolla on pitkä kokemus lukuisista alueellisten kulttuurikohteiden liiketoiminnallisen ja markkinointiviestinnällisen kehittämisen asiakkuuksista, myös niiden merkittävistä konseptitöistä. Raatikainen on arkkitehtuurin ja sen verkostojen/henkilöiden tuntija, joka seuraa kiinteästi luovien kulttuuri- ja tapahtuma-alan kehittymistä kotimaisella ja kansainvälisellä tasolla.

Iltapäivän ohjelma

Aloitus ja Seinäjoen Aalto-keskus 2.0 -hankkeen esittely
Johanna Rintamäki, Into Seinäjoki Oy

Teemaan inspiroiva alustus & ennakkotehtävien tulokset
Outi Raatikainen, Pink Eminence Oy

Ryhmätyö 1: Miten haasteet voitetaan ja miten vahvuudet hyödynnetään? 

Taukotarjoilu n. klo 13.30: 
Ihastu Aaltoon
Riista-sienipiirakkaa
Omena-luomukaurapaistosta & vaniljakermavaahtoa
Tyrni-puolukkasmoothie
Kahvi & Tee
Jäävesi

Ryhmätyö 2: Toimenpiteiden hahmotus.
• Kuka tekee mitäkin? Mitä yhdessä, mitä erikseen? Ekosysteemi? 

• Mitä tarvitaan, jotta päästään eteenpäin. Tuki ja tieto, resurssit?
 
• Realistisen aikataulun hahmotus ideoille

Loppukeskustelu

 

Kenelle? 

Työpaja on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta erityisesti osallistujiksi toivotaan Seinäjoen Aalto-keskuksen toimijoita sekä matkailu- ja kulttuurialan yrityksiä ja yhdistyksiä. 


Seinäjoen Aalto-keskus 2.0 -hanke

Seinäjoen kaupunki on uusimmassa strategiassaan linjannut yhdeksi tärkeimmäksi tavoitteekseen Aalto-keskuksen saamisen Unescon maailmanperintökohteeksi yhdessä 12 muun kohteen kanssa sekä Visitor Center -vierailukeskuksen perustamisen Seinäjoelle. Käynnissä olevan kehittämishankkeen keskeisenä sisältönä on Seinäjoen Aalto -keskuksen toiminnallisen kehitysprosessin käynnistäminen ja tiekartan laatiminen sekä erityisesti Aalto Visitor Center -vierailukeskuksen toimintamallin luominen kansainväliset matkailijat huomioiden.
Hankkeessa laaditaan Aalto-keskukselle tiekartta, jossa määritellään keskuksen toiminnallisen kehittämisen toimenpiteet ja vastuutahot. Tiekartta ottaa huomioon lisääntyvän matkailun asettamat vaatimukset mm. kestävän kehityksen huomioimiseksi kohteissa, niiden saavutettavuus ja käytettävyys. Tilaisuus on osa hankkeen toimenpiteitä. 
Hankeaika: 1.1.2023-31.12.2023.
Rahoitus: Etelä-Pohjanmaan liitto, Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määräraha (AKKE). Hankenumero: 2022 12 AKKE

ILMOITTAUDU MYÖS AALTO-KESKUKSEN VASTUULLISUUSTYÖPAJAAN 15.5.2023!

Lippuja ei enää tarjolla.

epliitto_logo_vaaka_vari.jpg (64 KB)

Ajankohta

Alkaa:  

25.4.2023 12:00

Päättyy:  

25.4.2023 16:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Seinäjoen kaupunginteatteri, ylälämpiö, 2.krs

Alvar Aallon katu 12
60100 Seinäjoki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätietoa

Johanna Rintamäki

040 592 7518

johanna.rintamaki@intoseinajoki.fi