Droonit tulevat – mihin niitä voi hyödyntää?

22.4.2022 08:00

Kokoustila Siru & Bitti, Frami D

Droonit tulevat – mihin niitä voi hyödyntää?

Tiesitkö, että droonit tarjoavat tulevaisuudessa paljon erilaisia käyttömahdollisuuksia?

Millä tavalla droonit voisivat olla osa organisaatiosi tai yrityksesi toimintaa? Tule saamaan ideoita, miten meillä ja maailmalla drooneja sovelletaan jo tänä päivänä monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Mitä se voisi Seinäjoen alueella olla?  

Mietitään yhdessä, miten yhteiskäytölliset dronepalvelut mahdollistuisivat meillä. Tavoitteenamme on päästä pilotoimaan droonitoimintoja vuoden 2022 aikana.

Teemaa kanssanne miettimässä Euroopan johtavan miehittämättömän ilmailun asiantuntijayritys Robots Expert Finland Oy. Työpajassa toimitusjohtaja Tero Vuorenmaa johdattaa meidät matkalle kohti pilotointien suunnittelua ja toteutusta.

Ilmoittaudu mukaan! 

DRONE POTENTIAL DISCOVERY -TYÖPAJA

OHJELMA

Työpaja:

  • Drone käyttötapojen nykytila ja tulevaisuus
  • Aivoriihi erilaisista käyttötapauksista
  • Arvioidaan käyttötapauksia yhdessä päätettyjen kriteerien perusteella
  • Yhteenveto löydöksistä ja keskustelua välituloksista

 

tero-drone-logistic.png (2.21 MB)

Robots Expert Finland Oy

Tämä suomalainen yritys on Euroopan johtava miehittämättömän ilmailun asiantuntija, jonka visiona on, että vuoteen 2030 mennessä autonomiset drooni- ja maa-ajoneuvopalvelut ovat laajasti käytössä Suomessa erilaisiin liiketoimintatarkoituksiin. Autonomisia drooneja voi tilata digitaalisen palvelun kautta, eivätkä ne vaadi operatiivisia taitoja (kuten ohjaamista). 

Pakettikuljetukset arvioidaan kasvavan 10 – 20% vuodessa, tämä tarkoittaisi n. 2,5 – 4 miljoonaa pakettia Seinäjoella vuonna 2029. Jos silloin 10% alle 5kg paketeista kuljetettaisiin drooneilla, se tarkoittaisi jopa 1100 kuljetusta dronella päivässä Seinäjoella. Postin laskelmien mukaan yhden paketin toimittaminen tuottaa keskimäärin 600 grammaa kasvihuonepäästöjä, joten dronella toimittaminen säästäisi n. 660 kiloa päivässä, eli vuodessa 240 tuhatta kiloa.

Tero Vuorenmaa

Robots Expert Finland Oy:n perustaja ja robots.expertin toimitusjohtaja. Terolla on pitkä kokemus vaativien sovellusten ohjelmistokehitysprojekteista, sekä miehittämättömien ilma-alusten soveltamisesta biologian ja ekologian tutkimukseen Suomessa ja ulkomailla. Tero on ollut myös pilotoimassa pakettitoimituksia drooneilla.

Tapahtuma on päättynyt.

epliitto_logo_vaaka_varillinen.png (50 KB)

 

Ajankohta

Alkaa:  

22.4.2022 08:00

Päättyy:  

22.4.2022 11:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Kokoustila Siru & Bitti, Frami D

Tiedekatu 2
60320 Seinäjoki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätietoa

Elisabet Kivimäki

0407603907

elisabet.kivimaki@intoseinajoki.fi