Tapahtuman oletuskuva

Boostia kasvuun verkostojen avulla! Aiheena logistiikka

14.12.2023 08:00

Webinaari, Teams (muoto vaihtunut 13.12.)

Rohkeasti ja kestävästi logistiikka-alan huipulle verkostoja hyödyntäen. Miten yhdistää kestävä kehitys ja bisneksen kannattavuus? 

HUOM. Tapahtuman toteutusmuoto on vaihtunut WEBINAARIKSI (edit 13.12.2023).

Huhtala Logistics on noussut lyhyessä ajassa merkittäväksi logistiikkayritykseksi kehittämällä toimintaansa rohkealla ja kestävällä tavalla. Yrityksen toimitusjohtaja Tero Mattila kertoo aamukahveilla Huhtala Logisticsin strategisesta yhteistyön ja verkostojen rakentamisesta, jotka ovat johtaneet liiketoiminnan kasvun puolessa tavoiteajasta.

Tiesitkö, että eri käyttövoimia voi pilotoida virtuaalisesti? Vaihtoehtoisten käyttövoimien toimivuuden ja kustannukset saa selville ajamatta kilometriäkään. Näin voidaan arvioida saatko kestävän kehityksen mukaisella ratkaisulla tulosta ja lisää viivan alle. VTT:n asiantuntijat kertovat sähköisen liikenteen mahdollisuuksista pitkän matkan kuljetuksissa. 

Näiden aamukaffien tavoitteena on edistää yritysten välistä yhteistyötä ja vahvistaa yhteyksiä kehittäjäorganisaatioiden suuntaan sekä tällä kertaa erityisesti edesauttaa alueellisen logistiikka-hubin syntymistä. Hubista ja visioista sen ympärillä ovat kertomassa Aki Kytölä ja Elisabet Kivimäki Intosta.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti alueen pk-yrityksille ja TKI-toimijoille. 

 

Ilmoittaudu!

 

Ohjelma (HUOM. TOTEUTUSTAVAKSI ON PÄIVITTYNYT WEBINAARI)

8.00 Tervetulosanat, Into Seinäjoki Oy, Iisakki Ala-Kauppila

8.10 Strategiset verkostot kasvun salaisuutena, Huhtala Logistics Oy, toimitusjohtaja Tero Mattila

8.30 Alueellinen logistiikka-hub, Into Seinäjoki Oy, Aki Kytölä ja Elisabet Kivimäki

8.40 Sähköisen liikenteen mahdollisuudet pitkän matkan kuljetuksissa, VTT, Tommi Muona & Rafael Åman

 

 

Puhujat:

tero-huhtala-logistics.jpg

Huhtala Logisticsin toimitusjohtaja Tero Mattila on ollut yrityksen johdossa vuodesta 2018 toimittuaan aiemmin logistiikka-alan johtotehtävissä. Mattilan tultua taloon aloitettiin strateginen yhteistyö hallituksen ja muiden omistajien kesken. Sen seurauksena yhtiön toiminnot päätettiin järjestää Huhtala Logistics -konserniksi ja tytäryhtiöiksi. Määrätietoisen strategiatyön tähtäimeksi asetettiin merkittävä euromääräinen liikevaihdon kasvu, mikä saavutettiin puolessa tavoiteajasta. Panostus ympäristön ja energian kannalta kestäviin ratkaisuihin, henkilöstöstä huolehtiminen sekä tinkimätön asiakaspalvelu toivat yritykselle vuoden 2022 SKAL Kuljetusyritys -tunnustuksen. 

rafael-aman.png

VTT:n tutkimustiimin vetäjä Rafael Åman on suorittanut diplomi-insinöörin (2007) sekä tekniikan tohtorin (2011) tutkinnot konetekniikan alalta Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Tällä hetkellä hän toimii Smart Vehicle Fleets -tutkimustiimin vetäjänä VTT:llä. Hän omaa kansainvälistä mekatroniikkaan, raskaisiin ajoneuvoihin ja työkoneisiin liittyvää kokemusta niin tutkimuksen, tuotekehityksen kuin opetuksenkin näkökulmista. Hänen tämänhetkiset tutkimusaiheensa keskittyvät järjestelmäsimulointeihin, ajoneuvotekniikkaan sekä digitaalisiin palveluihin, joilla voidaan edistää vähähiilistä liikennettä.

muona-tommi-2_crop.jpg

VTT:n erikoistutkija ja projektipäällikkö Tommi Muona on suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon (2006) automaatiotekniikan alalta Teknillisessä Korkeakoulussa ja toimii tällä hetkellä erikoistutkijana ja projektipäällikkönä Smart Vehicle Fleets -tutkimustiimissä VTT:llä. Hän on työskennellyt erilaisten päästöttömien ajoneuvojen ja ratkaisujen simulointien ja pilotointien parissa.

Lippuja ei enää tarjolla.

Seinäjoen innovaatioekosysteemisopimus

Aamukahvitapahtumat toteutetaan osana Seinäjoen innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen aktivointihanketta. Nämä ovat osa toimiamme, joilla halutaan vahvistaa alueen toimijoiden ekosysteemikyvykkyyttä entisestään. Muita kokonaisuuden toimia ovat mm. Innovaatiostudio-haastattelut, ekosysteemikyvykkyyden valmennussarja sekä opintomatkat aktiivisesti ekosysteemitekemistä hyödyntäviin yrityksiin. 

Innovaatiotoiminnan ekosysteemitekeminen on Euroopan unionin sekä Seinäjoen kaupungin osarahoittamaa toimintaa. Seinäjoen kaupungin Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksella vahvistetaan vetovoimaisten osaamiskeskittymien rakentumista ja toimijoiden kytkeytymistä kansainvälisiin tki-verkostoihin ja arvoketjuihin. Sopimuksella kehitetään tiiviitä yhteistoimintaverkostoja, vahvistetaan osaamiskärkiä sekä lisätään tki-toiminnan vaikuttavuutta kaupunkilähtöisesti.

ekosysteemihankkeen-logorimpsu.jpg

Ajankohta

Alkaa:  

14.12.2023 08:00

Päättyy:  

14.12.2023 09:15

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Webinaari, Teams (muoto vaihtunut 13.12.)


Lisätietoa

Iisakki Ala-Kauppila

iisakki.ala-kauppila@intoseinajoki.fi