Tapahtuman oletuskuva

HAKUINFO - Kestävän kaupunkikehittämisen rahoitushaku - Seinäjoen ekosysteemisopimus

26.4.2023 09:00

Mega-kokoustila, Frami D, 1krs.

Kestävän kaupunkikehittämisen toinen rahoitushaku on NYT avattu. Tarjoamme innovaatiotoiminnan ekosysteemitekemisen edistämisestä kiinnostuneille infoa rahoitushausta ja kohtaamisia potentiaalisten yhteistyötahojen kanssa!

 

Seinäjoen ekosysteemisopimuksen Kestävään kaupunkikehittämiseen liittyvän EAKR-rahoituksen toisella hakukierroksella Etelä-Pohjanmaan liitossa on haettavana noin 277 000 euroa EAKR-rahoitusta Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelmaan liittyvään kestävän kaupunkikehittämisen teemaan. Haku on auki 14.4. - 16.6.2023.

Haussa on tavoitteena rahoittaa sellaisia ekosysteemimäisiä hankkeita, jotka edistävät Seinäjoen kaupungin ja valtion välisen innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimukseen sisältyvien teemojen (ruokaekosysteemin kestävä uudistuminen ja älykkäästi uudistuva teollisuus) kehittämistä ja sopimuksen tavoitteiden toteutumista. Hankkeilta toivotaan yhteistekemisen otetta, toiminnallisuutta ja vaikuttavuutta, sekä kehittyneiden teknologioiden käyttöönoton parantamista. 

Seinäjoen kaupungin Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimus kantaa nimeä "Älykäs vihreä kasvu". Sopimuksella vahvistetaan vetovoimaisten osaamiskeskittymien rakentumista ja toimijoiden kytkeytymistä kansainvälisiin tki-verkostoihin ja arvoketjuihin. Sopimuksella kehitetään tiiviitä yhteistoimintaverkostoja, vahvistetaan osaamiskärkiä sekä lisätään tki-toiminnan vaikuttavuutta kaupunkilähtöisesti.

Syntyykö teillä hankeidea, joka tukee näitä teemoja ja auttaa saavuttamaan ekosysteemisopimuksen tavoitteita? Tule kuulemaan lisää keskustelemaan aiheesta!

Infotilaisuuden ohjelma:

  • Kahvit klo 8.30 alkaen, varsinainen ohjelma alkaa klo 9.00
  • Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen sisällöt, Hannemari Niemi, Into Seinäjoki Oy
  • Kaupungin puheenvuoro, Erkki Välimäki, Seinäjoen kaupunki
  • EAKR-ohjelman painotukset ja tekniset reunaehdot, Päivi Mäntymäki, Etelä-Pohjanmaan Liitto
  • Q & A -hetki

Tilaisuuden päätteeksi on mahdollisuus lyhyeen toimijakohtaiseen hankeideasparraukseen ja potentiaalisten yhteistyökumppaneiden kartoitukseen. Sparrausta hankehakemuksen suunnitteluun on tarjolla myös ennen infotilaisuutta sekä myöhempänä, erikseen sovittavana ajankohtana. Sparrausta edellytetään hakuun jätetyiltä hankkeilta.

Ota yhteyttä, autamme mielellämme kirkastamaan hankeideaa. Lisätietoja: Kehittämispäällikkö Hannemari Niemi, p.040 145 1300, hannemari.niemi@intoseinajoki.fi

 

Ilmoittaudu tilaisuuteen!

 

Tarkempia tietoja hankehausta:

 

Kestävän kaupunkikehittämisen haku - Seinäjoen ekosysteemisopimus 14.4.2023-16.6.2023

Seinäjoen kaupungin Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimus kantaa nimeä Älykäs vihreä kasvu. Sopimuksella vahvistetaan vetovoimaisten osaamiskeskittymien rakentumista ja toimijoiden kytkeytymistä kansainvälisiin tki-verkostoihin ja arvoketjuihin. Sopimuksella kehitetään tiiviitä yhteistoimintaverkostoja, vahvistetaan osaamiskärkiä sekä lisätään tki-toiminnan vaikuttavuutta kaupunkilähtöisesti.

Rahoitettavilla hankkeilla edistetään uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelman sekä Etelä-Pohjanmaan älykkään erikoistumisen strategian 2021-2027 mukaisia tavoitteita sekä Seinäjoen kaupungin ja valtion (TEM:n) väliseen innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen mukaista kehittämistä.

Painopisteet:

Ruokaekosysteemin kestävä uudistuminen -painopisteen tavoitteena on uudistaa alueen ruokaekosysteemiä kestävästi kansainväliselle tasolle yritysten vahvuudet, alueen tulevaisuusinvestoinnit, alan kestävyysmuutos ja digitalisaatio kasvun lähteinä huomioiden. Korkean arvonlisän vientituotteiden synnyttäminen osana ruokaekosysteemin uudistamista nostaa tavoitetasoa.

Älykkäästi uudistuva teollisuus -painopisteessä tavoitteena taas on alueen valmistavan teollisuuden automaation ja digitalisaation vahvistaminen sekä toimintaedellytysten kehittäminen erityisesti kestävät logistiset ratkaisut huomioiden. Lisäksi painopiste edistää alan kansainvälisen liiketoiminnan ja liiketoimintamallien syntymistä.

Toimintalinja ja erityistavoitteet:

Toimintalinja 1 Innovatiivinen Suomi

• Erityistavoite 1.1 Tutkimus- ja innovointivalmiuksien ja kehittyneiden teknologioiden käyttöönoton parantaminen

Edellytykset ja linjaukset:

EAKR-tuki voi olla hankkeisiin enintään 60 % (EU ja valtio) kokonaiskustannuksista. Seinäjoen kaupunki on varautunut rahoittamaan Seinäjoen kaupungin aluekehitysrahoituksesta ekosysteemisopimuksen toteuttamiseen liittyviä hankkeita enintään 25 % rahoitusosuudella kokonaiskustannuksista. Seinäjoen kaupunki tekee erikseen omasta tukiosuudestaan rahoituspäätöksen hakemuskohtaisesti. Hankkeissa on oltava hakijan omaa rahoitusta.

Hankkeiden kesto voi olla enintään noin kolme vuotta.

Hankehakijoita edellytetään olemaan yhteydessä Into Seinäjokeen ennen hakemuksen jättämistä.

Lue lisää:

https://intoseinajoki.fi/innovaatiotoiminnan-ekosysteemi/

Hankehakuilmoitus EURA2021-järjestelmässä

seinajoki_tekstilogo_rgb_nega.jpg (199 KB) 

epliitto_logo_vaaka_vari.jpg (64 KB) fi-euroopan-unionin-osarahoittama.jpg (1021 KB)

Lippuja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   26.4.2023 09:00
Päättyy:   26.4.2023 10:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Mega-kokoustila, Frami D, 1krs.

Tiedekatu 2
60320 Seinäjoki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätietoa

Hannemari Niemi

040 145 1300

hannemari.niemi@intoseinajoki.fi