Tapahtuman oletuskuva

Webinaarisarja ekosysteemeistä uudistumisen ja kilpailukyvyn vauhdittamisessa

 

OSA 1 - Innovaatiotoiminnan tilannekuva - Miksi innovaatiotoiminnan ekosysteemit ovat nousseet niin merkittävään rooliin niin yritysten kasvun ja kilpailukyvyn kuin innovaatiopolitiikankin näkökulmasta?

 

Miltä innovaatiotoiminnan tilannekuva Suomessa ja sen eri alueilla näyttää? Miksi innovaatiotoiminnan ekosysteemit ovat nousseet niin merkittävään rooliin niin yritysten kasvun ja kilpailukyvyn kuin innovaatiopolitiikankin näkökulmasta.

Webinaarissa käydään läpi määrittelyjä, lähtökohtia ja motiiveja ekosysteemiyhteistyölle sekä sitä, miten monimutkaiset yhteiskunnalliset haasteet ja markkinalla menestyminen edellyttävät yhä monipuolisempaa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

Kommenttipuheenvuoro: Eeva Koskela, Epec

Alustusosuus tallennetaan ajattomasti hyödynnettäväksi Inton Youtube-kanavalle.

 

Rekisteröidy webinaariin >>

 

 

Webinaarisarja kokonaisuutena

Into Seinäjoki järjestää kolmen webinaarin sarjan, jossa sukelletaan tutkitun tiedon ja alustusten sekä kommenttipuheenvuorojen ja yhteisen keskustelun avulla ajankohtaisiin teemoihin verkostoja hyödyntävästä ekosysteemikehittämisessä.

MIKSI?

Ekosysteemit vilisevät niin yritysten arjessa kuin tutkimuksessa ja julkisen sektorin kehittämispuheessa. Mutta mitä uutta tämä verkostoja hyödyntävä näkökulma tuo yrityksille ja muille tutkimuksen, kehittämisen ja innovaatiotoiminnan parissa työskenteleville toimijoille? Ja mistä siinä on lopulta kyse?

Innovaatiotoiminnan ekosysteemit kokoavat yhteen yrityksiä ja muita organisaatioita, kuten oppi- ja tutkimuslaitoksia ja julkisia toimijoita rakentamaan uutta osaamista, innovaatioita ja liiketoimintaa.

Mitä aiheita sarja käsittelee:

 

valtteri-laasonen-mdi.jpg

Webinaarien toteutuksesta vastaa MDI:n johtava asiantuntija Valtteri Laasonen (HT).

Laasonen on tutkinut ja kehittänyt erityyppisiä ekosysteemejä vuosikymmenen ajan ja työtehtäviensä kautta perehtynyt laajasti suomalaiseen tutkimus- ja innovaatiojärjestelmään ja sen toimijoihin. Laasosen väitöskirjassa tarkasteltiin innovaatiotoiminnan kyvykkyyksiä ja siirtymää kohti biotaloutta erityyppisissä yrityksissä ja tutkimus- ja julkisorganisaatioissa. 

Hän on toteuttanut vuodesta 2010 kymmeniä arviointeja ja selvitys- ja tutkimushankkeita kansalliseen ja alueelliseen innovaatiopolitiikkaan liittyen.

Lippuja ei enää tarjolla.

Seinäjoen innovaatioekosysteemisopimus

Kolmen webinaarin sarja toteutetaan osana Seinäjoen innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen aktivointihanketta. Nämä ovat osa toimiamme, joilla halutaan vahvistaa alueen toimijoiden ekosysteemikyvykkyyttä entisestään. Muita kokonaisuuden toimia ovat mm. Innovaatiostudio-haastattelut, yrityscaseja esittelevät toimialakohtaiset aamupalatilaisuudet sekä opintomatkat aktiivisesti ekosysteemitekemistä hyödyntäviin yrityksiin. 

Innovaatiotoiminnan ekosysteemitekeminen on Euroopan unionin sekä Seinäjoen kaupungin osarahoittamaa toimintaa. Seinäjoen kaupungin Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksella vahvistetaan vetovoimaisten osaamiskeskittymien rakentumista ja toimijoiden kytkeytymistä kansainvälisiin tki-verkostoihin ja arvoketjuihin. Sopimuksella kehitetään tiiviitä yhteistoimintaverkostoja, vahvistetaan osaamiskärkiä sekä lisätään tki-toiminnan vaikuttavuutta kaupunkilähtöisesti.

ekosysteemihankkeen-logorimpsu.jpg

Ajankohta

Alkaa:  

12.10.2023 08:30

Päättyy:  

12.10.2023 09:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkossa (Teams)


Lisätietoa

Piia-Marika Jokela

0405504039

piia-marika.jokela@intoseinajoki.fi