Webinaarisarja ekosysteemeistä uudistumisen ja kilpailukyvyn vauhdittamisessa

Ekosysteemit vilisevät niin yritysten arjessa kuin tutkimuksessa ja julkisen sektorin kehittämispuheessa. Mutta mitä uutta ekosysteeminäkökulma tuo yrityksille ja muille tutkimuksen, kehittämisen ja innovaatiotoiminnan parissa työskenteleville toimijoille? Ja mistä ekosysteemien kehittämisessä on lopulta kyse?

Innovaatiotoiminnan ekosysteemit kokoavat yhteen yrityksiä ja muita organisaatioita, kuten oppi- ja tutkimuslaitoksia ja julkisia toimijoita rakentamaan uutta osaamista, innovaatioita ja liiketoimintaa.

Into Seinäjoki järjestää kolmen webinaarin sarjan, jossa sukelletaan tutkitun tiedon ja alustusten sekä kommenttipu-heenvuorojen ja yhteisen keskustelun avulla ajankohtaisiin teemoihin ekosysteemikehittämisessä.

Webinaareissa on luvassa tietoa ja keskustelua mm. siitä:

 

 

OSA 2 - Ekosysteemien ja niiden kehittämisen menestystekijät

Toisessa webinaarissa keskitytään tarkemmin siihen, miten ekosysteemit toimivat ja millaisia kyvykkyyksiä kumppanuus edellyttää organisaatioilta. Alustuksessa käydään tarkemmin läpi erityyppisiä ekosysteemejä ja niiden elinkaaren vaiheita. 

Lisäksi käydään konkreettisten esimerkkien avulla läpi ekosysteemien kehittämisen menestystekijöitä. 

Yritysesimerkki / kommenttipuheenvuoro: Jarl Matti Anttila, Jakamo

Alustusosuus tallennetaan ajattomasti hyödynnettäväksi Inton Youtube-kanavalle.

 

valtteri-laasonen-mdi.jpg

Webinaarien toteutuksesta vastaa MDI:n johtava asiantuntija Valtteri Laasonen (HT). Laasonen on tutkinut ja kehittänyt erityyppisiä ekosysteemejä vuosikymmenen ajan ja työtehtäviensä kautta perehtynyt laajasti suomalaiseen tutkimus- ja innovaatiojärjestelmään ja sen toimijoihin. Laasosen väitöskirjassa tarkasteltiin innovaatiotoiminnan kyvykkyyksiä ja siirtymää kohti biotaloutta erityyppisissä yrityksissä ja tutkimus- ja julkisorganisaatioissa. Hän on toteuttanut vuodesta 2010 kymmeniä arviointeja ja selvitys- ja tutkimushankkeita kansalliseen ja alueelliseen innovaatiopolitiikkaan liittyen.

Seinäjoen innovaatioekosysteemisopimus

Kolmen webinaarin sarja toteutetaan osana Seinäjoen innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksen aktivointihanketta. Nämä ovat osa toimiamme, joilla halutaan vahvistaa alueen toimijoiden ekosysteemikyvykkyyttä entisestään. Muita kokonaisuuden toimia ovat mm. Innovaatiostudio-haastattelut, yrityscaseja esittelevät toimialakohtaiset aamupalatilaisuudet sekä opintomatkat aktiivisesti ekosysteemitekemistä hyödyntäviin yrityksiin. 

Innovaatiotoiminnan ekosysteemitekeminen on Euroopan unionin sekä Seinäjoen kaupungin osarahoittamaa toimintaa. Seinäjoen kaupungin Innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimuksella vahvistetaan vetovoimaisten osaamiskeskittymien rakentumista ja toimijoiden kytkeytymistä kansainvälisiin tki-verkostoihin ja arvoketjuihin. Sopimuksella kehitetään tiiviitä yhteistoimintaverkostoja, vahvistetaan osaamiskärkiä sekä lisätään tki-toiminnan vaikuttavuutta kaupunkilähtöisesti.

ekosysteemihankkeen-logorimpsu.jpg

Ajankohta

Alkaa:  

7.11.2023 08:30

Päättyy:  

7.11.2023 09:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkossa (Teams)


Lisätietoa

Piia-Marika Jokela

0405504039

piia-marika.jokela@intoseinajoki.fi