ELINA HILTUNEN Futuristi Forbes-lehti on listannut Elinan maailman 50 johtavan naisfuturistin joukkoon. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori ja diplomi-insinööri. Hän on yrittäjä, puhuja, kolumnisti ja 14 kirjaa julkaissut kirjailija. |
|
|
PIIA MAARANEN Kasvuyritysjohtaja, uuden liiketoiminnan kehittäjä ja hallitusammattilainen Piia Maaranen on kehittänyt ja johtanut innovatiivisia liiketoimintoja 10 vuotta, ja ollut ns. kädet savessa rakentamassa uusia ruokaan ja hyvinvointiin liittyviä teknologioita useissa eri startupeissa. Ennen start-up maailmaan siirtymistä Piia on toiminut +10 ruoka- ja juoma-alan kansainvälisten yritysten johtotehtävissä (mm. Heineken). Piia puhuu merkityksellisyydestä, innovatiivisen kasvuliiketoiminnan rakentamisesta (case Plantui) sekä ihmisestä. Mistä uusi innovatiivinen liiketoiminta syntyy, ja miten siitä tehdään kaupallinen menestystarina. Mitä tarvitaan, jotta ihmiset ja business kukoistavat, kun ympärillä on paljon epävarmuutta, ja vanhat suunnittelumallit eivät päde. |
MIRJA PALOLA Toimitusjohtaja, somessa.com Palolalla on pitkä kokemus start-upien ja scale-upien johto- ja kehittämistehtävistä eri toimialoilla. Tällä hetkellä Palola toimii päätyönsä ohella hallituksen jäsenenä Vaasan Osuuspankissa, hallituksen puheenjohtajana perustamassaan asuntosijoitusyhtiö Closing the Gap Oy:ssä ja neuvonantajana kierrätysmuotiyritys Save&Joy:ssa. Somessa.com on Suomen monipuolisin vaikuttajamarkkinointitoimisto. Somessa.com tarjoaa yrityksille vaikuttajamarkkinoinnin ja pr-tuotejakelun palveluita avaimet käteen -periaatteella. Tuhansia tehtyjä yhteistöitä, satoja kampanjoita ja yhteys miljooniin seuraajiin. Yli 6 500 vaikuttajaa sosiaalisen median eri kanavissa. |
|
JUHANI RAHKO Yrittäjä, Ravintola Juku Oy ja Juku Sushi Market Oy Juhani Rahko on vaimonsa Kun Rahkon kanssa seinäjokelaisen Japanilainen Ravintola Jukun yrittäjä. Juku-brändin alla toimii kaksi eri osakeyhtiötä joista Ravintola Juku Oy on keskittynyt ravintolatoimintaan ja Juku Sushi Market Oy supermarkettien ja myymälöiden sisällä tapahtuvaan ruoanvalmistukseen. Valikoimaan kuuluvat aasialaiset ruoat kuten sushit ja wokatut annokset. Jukun ruoka-annoksia löytyy ravintoloiden lisäksi Etelä-Pohjanmaan sekä Vaasan ja Oulun alueen hyvin varustelluista ruokakaupoista. |
|
ESA WRANG Ohjelmajohtaja, Food from Finland -ohjelma, Business Finland Esa Wrang toimii Business Finlandin elintarvikealan kansainvälistymiseen keskittyvässä Food from Finland ohjelmassa ohjelmajohtajana. Hänellä on laaja kokemus elintarvikealalta (yli 30 vuotta) ja erityisesti elintarvikkeiden viennistä. Hän on toiminut elintarvikeviennin parissa niin Euroopassa, Aasiassa, Venäjällä kuin Yhdysvalloissakin. Food from Finland ohjelma keskittyy suomalaisen elintarvikealan kehittämiseen, kasvattamiseen sekä viennin edistämiseen suomalaisilla korkean lisäarvon tuotteilla. Ohjelma pyrkii nostamaan kestävän kehityksen mukaisten, innovatiivisten, turvallisten, terveellisten ja brändättyjen elintarvike- ja juomatuotteiden osuutta tuotannossa ja viennissä. Ohjelman palvelujen piirissä on lähes 200 suomalaista elintarvikealan yritystä vuosittain. Ohjelman keskeisiä kohdemarkkinoita ovat Pohjoismaat, Saksa, Ranska, Kiina, Hongkong, Japani ja Etelä-Korea. Ohjelman täydentäviä toimenpiteitä toteutetaan mm. USA:ssa, Venäjällä, Lähi-Idässä, Singaporessa ja Etelä-Afrikassa. Aiemmin Esa Wrang on toiminut pitkään mm. Raisio Oyj:n ja Leaf Finland Oy:n (nyk. Cloetta) vientijohtajana. |
|
Yrittäjä, agrologi, Pure Garden Oy |
|