Tapahtuman oletuskuva

Työntekijän asettautuminen – miten voit edistää sopeutumista?

10.6.2024 13:00

Verkossa (Teams)

Miten voisit edistää kansainvälisen työntekijän asettautumista sekä perehdyttämistä? 

Rekrytoinnin jälkeen uudella työntekijällä on paljon asioita hoidettavana; viranomaisasioinnit, asunnon löytäminen, pankkitilin avaaminen, mahdollisesti mukana muuttavien perheenjäsenten päiväkoti- ja koulupaikat, puolison työllistymiseen liittyvät kysymykset sekä harrastusmahdollisuudet jne.

Työnantajan on pohdittava, osaako joku organisaatiossa auttaa uutta työntekijää kaikissa asettautumisen kysymyksissä yhtä intensiivisesti kuin tarve olisi? Vai olisiko kustannustehokasta ostaa asettautumispalvelut ulkopuoliselta asiantuntijalta? Mitä erityispiirteitä työn perehdyttämisprosessiin sisältyy ulkomaisen työntekijän kohdalla?

Tervetuloa juttelemaan aiheesta asiantuntijan kanssa! Tapaaminen järjestetään Teamsissa, joten voit osallistua vaikka kotitoimistolta käsin.

ILMOITTAUDU!

 

Puhujaesittely

Valmennuksen pienryhmäsparraukset toteuttaa kansainvälisen rekrytoinnin asiantuntija Kirsi Korhonen / International Fox Agency.

kirsi-korhonen-international-fox-agency.png

Korhonen toteuttaa koulutuksia ja neuvontaa sekä luo materiaaleja julkiseen ja organisaatioiden sekä verkostojen sisäiseen käyttöön. Aiheina ovat muun muassa  kansainvälisen työvoiman rekrytointi, palkkaus ja työsuhdeasiat, maahanmuutto ja asettautuminen Suomeen. Korhonen käsittelee laajoja aihekokonaisuuksia käytännönläheisesti ja yksityiskohtaisesti. Kuulijat ovat kuvailleet Korhosen puheenvuoroja ja koulutuksia innostaviksi, kannustaviksi ja monipuolisiksi.

 

Rekrykyvykkyydellä kasvua -valmennus

Pienryhmätapaaminen on osa Rekrykyvykkyydellä kasvua -valmennusta, joka tarjoaa yrityksille hyvät valmiudet toteuttaa kansainvälinen rekrytointi. Valmennukseen kuuluu pienryhmätapaamisten lisäksi verkkovalmennus. Lue lisää kokonaisuudesta täältä! 

Muut pienryhmätapaamiset

Pienryhmävalmennuksessa on mahdollisuus saada konkreettista asiantuntijasparrausta ja vertaistukea ulkomaalaisen työntekijän rekrytointiin ja perehdyttämiseen liittyvissä asioissa. Pienryhmätapaamisia on tarjolla kolme ja niissä jokaisessa asiaa käsitellään eri näkökulmasta. 

Muiden pienryhmätapaamisten teemoja ovat kansainvälisen rekrytoinnin prosessin tarkastelu oman organisaation osalta (lue lisää täältä) sekä työyhteisön valmiuksien kehittäminen ja moninaisuuden edistäminen (lue lisää täältä)

Voit osallistua yhteen tai useampaan pienryhmätapaamiseen. Pienryhmätapaamiset toteutetaan Teamsin välityksellä. Sparrausten kesto noin 2,5 h. 

Lippuja ei enää tarjolla.

Yhteistyössä

Tapahtumat ovat osa Yritysten kv-rekrytointikyvykkyys kasvun mahdollistajana -hanketta, jonka tavoitteena on parantaa alueen yritysten valmiuksia vastaanottaa kansainvälisiä osaajia edistämällä kv-rekrytointikyvykkyyttä ja työnantajaosaamista. Hanketta rahoittaa Etelä-Pohjanmaan liitto (AKKE).

epliitto_logo_vaaka_vari.jpg

Ajankohta

Alkaa:   10.6.2024 13:00
Päättyy:   10.6.2024 15:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Verkossa (Teams)


Lisätietoa

Anu Portti

050 530 9250

anu.portti@intoseinajoki.fi